Wat is nu het verschil tussen een watergedragen verf of die op terpentinebasis?

Deze vraag krijg ik als professioneel schilder een aantal keren per maand van klanten. Het verschil is het middel waarmee je de verf kunt verdunnen, namelijk water of terpentine. Verf op waterbasis is over het algemeen reukloos of geur arm, droogt sneller en is minder belastend voor het milieu. Terpentine gedragen verf heeft vaak een langere levensduur, geeft meer glans af bij hoogglans lakken en is wat makkelijker in gebruik omdat deze minder snel droogt.

Watergedragen verf of terpentine basis gebruiken?

Bij Van Rijn Schilderwerken werken we met beide verfsoorten gebaseerd op keuzes en wensen van onze klanten. Hierbij houden we altijd de kwaliteitseisen in de gaten waar wij als professionele schilders voor staan. Er zijn vele soorten verf op basis van de beide verdun middelen met veel verschil in kwaliteit, dus duurzaamheid. Vraag daarom e.e.a. goed na bij het maken van een keuze.

Watergedragen verf voor binnenschilderwerk

Waterverdunbare verf gebruiken we vooral binnen omdat deze geur arm is. Snel drogend en niet vergelend. De verf, mits goede kwaliteit, werkt prettig en wordt meer een meer gekozen omdat het houtwerk snel weer is aan te raken, droog is.

Verf op terpentinebasis voor buitenschilderwerk

Voor buitenschilderwerk gebruiken we juist terpentine gedragen verf. Deze verf is veel duurzamer, geeft een hogere glans af dan de variant op waterbasis. Doordat de verf minder snel droogt vloeit de verf mooi in elkaar over.

De verschillen in het kort op een rij:

Watergedragen verf

  • Voor binnenschilderwerk
  • Is sneller droog
  • Is geur arm
  • Vergeeld niet/nauwelijks
  • Minder overlast door snelle droogtijd

Terpentine gedragen verf

  • Voor buitenschilderwerk
  • Duurzamer in tijd
  • Meer glans
  • Hoogwaardig
  • Makkelijker in gebruik

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben of advies willen voor schilderwerkzaamheden. Bel of mail even met ons.

Schilderbedrijf Van Rijn Schildwerkwerken Rosmalen

Of u nu schilderwerk, kleuradvies of zelfs renovatiewerk wilt laten uitvoeren aan uw woning of bedrijf. Van Rijn Schilderwerken uit Rosmalen is een erkend schildersbedrijf. Kies voor een professionele schilder voor het beste resultaat. Wij staan voor ons schildersvak, voor een goede communicatie en wij komen gemaakte afspraken na. Van Rijn Schilderwerken zorgt ervoor dat u tevreden bent over het eindresultaat voor al uw schilderwerk. Wij komen vrijblijvend het schilderwerk en eventueel onderhoud opnemen.